lördag 12 maj 2012

Iggesund 2012

På lördagen när vi kom till Iggesund regnade det och var riktigt kyligt. Vi gjorde oss ingen brådska pga vädret. Vi installerade oss i stugan och där upptäckte vi att det var hål i väggen.

 Från insidan kunde man se ut och...
 från utsidan kunde man se in. Vi gick täppa igen hålet med hushållspapper ;(

På kvällningen så slutade det regna och det var tur det för vi satt ute och åt vid grillen tillsammans med de andra som hade kommit. Trevligt men kallt så det blev ingen sen kväll. Det tog ett tag innan jag fick upp värmen och det var nog tur att Amy ville ligga i min säng så vi kunde värma varnadra <3
 På söndagen och utställningsdagen sken solen men så fort det försvann så var det tikigt kallt. Satt med dunjacka när jag väntade på vår tur.
 Amy skötte sig bra och blev inte helt skräckslagen av domaren, som den här gången var en kvinna. Amy fick Excellent och var en av fem tikar som gick vidare i den öppna klassen. Väl där så blev vi oplacerade. Bedömningen var i alla fall bra tycker jag.
"Tik av bra storlek, feminint huvud med bra propp. och uttryck. Välplacerade öron, korr bett. Bra hals, över och under linje ordinärt vinklad. Rör sig med ett bra steg. Vältecknad. Välvisad."
Det där med välvisad tycker jag var extra bra med tanke på att det kanske inte är det bästa hon vet :D

Vi har i alla fall världens bästa och underbaraste hund så det spelar ingen roll var vi placerade oss. Anledningen att vi åker på den här utställningen är att det är roligt att träffa andra dalmatinerägare. Den här gången kom även Amys uppfödare Therese Uggeldahl "Delight Spot´s kennel" och det var extra roligt att träffa henne.
 Fick även träffa bloggkompisen Monica för första gången, det var också kul :D

Kram M

6 kommentarer:

Monica sa...

Detsamma jättekul att träffas och få se fina Amy! Grattis till ert goda resultat!

Välvisad stämmer bra det såg jättefint ut!

Till nästa år har vi beställt o-regn hel helgen:-)

Jennie och Poppy sa...

Jättefin kritik! Sen åker man ju alltid hem med den finaste hunden iallafall :) Tycker också det var kallt det året vi var där.

Anonym sa...

Det verkar som om de behöver fixa till sina stugor lite ;) Fin kritik på världens finaste Amy Och vad roligt att hon tyckte det var lite roligt att visa upp sig Kram Pia

Anette o Nilla sa...

Fy vad kallt med hål rakt igenom väggen...

Katta sa...

Jättefin kritik ju!! Så är hon ju snygg också!!
Kul att träffas även om det bara var en liten stund. Hoppas verkligen att det blir sol nästa år =).

Annki o Wilda sa...

Tyvärr kunde vi inte komma men hoppas vi ses någon annan gång.
Hon är jättesöt och kritiken var ju bra.